Blog

Egy új tanulmány szerint összefüggés van 7000 rákos megbetegedés és a mobiltelefon tornyok sugárterhelése között

Elektroszmog

A mobiltelefon tornyok sugárterhelése valóban felelős lehet 7000 daganatos halálozásért? Brazil kutatók szerint a tények önmagukért beszélnek. A vizsgálat megállapította, hogy közvetlen kapcsolat van Belo Horizonte, Brazília harmadik legnagyobb városának rákos halálesetei és a mobiltelefon hálózat között.

 

Miből ered a közvetlen kapcsolat?

Több, mint 80 %-a azoknak az embereknek, akik bizonyos fajta rákba haltak bele, mintegy 500 méteren belül lakott az egyik típusú mobiltelefon antennától, melyek benépesítik az egész várost.

Ezek a daganatok elsősorban a prosztatában, mellben, tüdőben, vesében, májban voltak megtalálhatók, melyek az elektromágneses mezőben való tartózkodással vannak összefüggésben.

Ez egy valódi gond a mobiltelefon felhasználók számára ugyanúgy, mint a mobiltelefont nem használók esetében. Azok is, akik kerülik a mobiltelefon technológiát, szenvednek a mobiltelefon tornyok sugárzásának következményeitől.

 

A brazil tanulmány egy elszigetelt vizsgálat?

Mobiltelefon torony tanulmányokat -melyek vizsgálták a sugárterhelés és a rákos megbetegedések közti összefüggést- végeztek San Franciscoban, valamint osztrák, német, izraeli városokban, mely az 1970-es évekre nyúlik vissza. Minden tanulmány hasonló eredményekre jutott: mobiltelefon torony bizonyos közelségében élve megnövekszik a rák kockázata 2-től akár 121-szeres mértékig attól függően, hogy milyen típusú rákot észleltek.

Adilza Condessa Dode doktor, az egyik műszaki kutató, valamint a brazil tanulmány koordinátora azokhoz szól, akik aggódnak a mobiltelefon tornyok sugárzása miatt és elmagyarázza, hogy a brazil tanulmány nem egyedüli.  Dode részletezi, “ezek a szintek (elektromágneses sugárzás) már most magasak és veszélyesek az emberi egészségre. Minél közelebb él valaki egy antennához, annál nagyobb mértékben lép érintkezésbe az elektromágneses mezővel.

A brazil tanulmány csupán egyetlen városra terjed ki Brazíliában. Az Egyesült Államok lakosai is veszélyeztetettek, mivel Amerikában több százezer ilyen sugárzást kibocsátó torony található. Az USA-ban a mobiltelefonok elterjedése és a  felhasználók növekvő igényei miatt az elmúlt években a tornyok számának robbanása volt megfigyelhető.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható

Leave a Reply

E-SZMOG mérést szeretnél?
close slider

Kérj időpontot elektroszmog mérésre!

0-24 órában foglalhatsz időpontot online űrlapunk segítségével. 12 órán belül garantáltan válaszolok.

Ha kérdésed van, hívj a +36-20-48-26-460-as telefonszámon!