Blog

8 SOKKOLÓ TÉNY AZ ELEKTROMOS TÁRGYAK ÁLTAL KIBOCSÁTOTT SUGÁRZÁSRÓL

Elektroszmog

 

„Életünkben gombamód elszaporodtak az elektromos tárgyak, radarok, műholdak, antennák, villamos vezetékek által kibocsátott káros sugárzások, amelyek olyan egészségügyi problémákat okozhatnak, melyeket a legtöbb ember szeretne elkerülni.” –Dr. Erdei Edit PhD., az UNESCO vezetőséi tagja és Juhász János sugárzásszakértő és kutató.

 

1. MI AZ EMS?

Elektromágneses sugárzás, amelyet GSM tornyok, radarok, rádiótornyok, elektromos tárgyak és elektromos villamos vezetékek bocsátanak ki. Ezt hívják nem ionizáló sugárzásnak. Ez láthatatlan, szagtalan. Érzékszerveink nem érzékelik ezt a veszélyt.

 

2. MIÉRT KÁROS?

Szervezetünk a Föld mágneses energiáját érzékeli, amelynek iránya és ereje állandó. Az emberiség által mesterségesen létrehozott elektromágneses terek szétrombolják a természetes mágneses tereket. A magas elektromágneses sugárzásban szervezetünk nem tud pihenni és öngyógyító folyamatokat elvégezni. Ezért betegségek alakulhatnak ki.

 

3. ÉREZTED, TAPASZTALTAD MÁR EZEKET A TÜNETEKET?

Fejfájás, fáradtság, stressz, alvászavar, izomgörcsök, daganatos megbetegedések, szexuális élet zavarai, depresszió. Ezek lehetnek az EHS (Elektromágneses Hyperszenzibilitás) nevezetű betegség kezdő tünetei. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2004-ben nyilvánosságra hozta a tünetek és a betegség pontos meghatározását.

 

4. KIK VANNAK VESZÉLYBEN?

A gyermekek szervezetére hatványozottan káros az elektromágneses sugárzás. Több víz van a szervezetükben, ebben könnyebben és gyorsabban terjed az elektromágneses sugárzás. Az irodai ülőmunkát végző emberek is kiemelten veszélyeztetettek, hisz koncentráltan kaphatják a sugárzást az irodai gépektől és multimédiás eszközöktől.

 

5. MIT MONDANAK A SZAKÉRTŐK?

2011-ben a WHO (Egészségügyi Világszervezet) adott ki egy közleményt, hogy a mobiltelefonok sugárzása daganatos megbetegedéseket okozhat.

 

6. TÉNYLEG RÁKKELTŐ AZ EMS?

2011. május 31. Az IARC (Nemzetközi Rákkutató Ügynökség) az extrém alacsony frekvencia után a rádiófrekvenciás sugárzást is besorolta az emberi lehetséges rákkeltő kategóriába.

 

7. AZ USA LEGFRISSEBB KUTATÁSA

Az Egyesült Államok kormánya 25 millió dollárt -átszámítva kb. 7 és fél milliárd forintot- költött a kutatásra, így minden bizonnyal a legnagyobb és legalaposabb is a témában.
„Vége a korszaknak, amikor az emberek azt hangoztatják, hogy telefonoknak nincs egészségügyi kockázata” – Ron Melnick kutató a Wall Street Journalnak.

 

8. MI VÁRHATÓ A JÖVŐBEN?

A világ rohamosan ontja magából a nagyszerű technológiákat, amelyek szorosan kapcsolódnak az elektromossághoz. Egyre jobban figyelni kell tehát az elektromágneses sugárzások növekedésére és védekezni kell, pl. javasolt csökkenteni az elektromos tárgyak, wifi, villamos vezetékek közelségét, ill. igénybe venni az elektroszmog elleni védelem jelenleg már rendelkezésre álló eszközeit, megoldásait.

E-SZMOG mérést szeretnél?
close slider

Kérj időpontot elektroszmog mérésre!

0-24 órában foglalhatsz időpontot online űrlapunk segítségével. 12 órán belül garantáltan válaszolok.

Ha kérdésed van, hívj a +36-20-48-26-460-as telefonszámon!